Aslında bu resimleri dün yayınlayacaktım ama bir türlü vaktim olmadı.Ben de bugün yayınlayayım dedim.Dün sabah burada böyle bir manzara vardı.Yoğun bir kar yağışı.Lapa lapa yağdı.Çok güzeldi.Bir tarafta yeni çiçek açmış ağaçlar,diğer tarafta kar.Allahtan hava çok soğuk değildi.
1Nisan şakası değildir :)
Sadece kar yağışını seyretmekle olmuyor.Diğer taraftan boş duramayan midelerimizi de düşünmek gerekiyor.Değişik lezzet sevenler için ya da bakla sevenler için güzel bir tat diyebilirim.Bakla sevmiyorsanız tarafımdan bu çorba tavsiye edilmez .Bilginize :)
Yöresel lezzetlerden oluşan bir etkinliğimiz var.Bu etkinlikte de çorbamızı yayınlamak istiyorum.Kadının mutfağına http://www.kadininmutfagi.blogcu.com buradan daveti için çok teşekküretmek istiyorum.Kendisine kolay gelsin diyorum.Sevgilerle .
Bu çorbamız Bolu'nun Seben ilçesine ait.Burada çok yapılır ve çok beğenilerek yenir.
Gelelim tarifimize:
Malzememiz:
250 gr bakla
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 tutam dereotu
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:Aynı yoğurt çorbasının yapımına benzer.Pirinç yerine bakla konulur.Baklalarımız küçük küçük yuvarlak yuvarlak doğranır.Zeytinyağında kısık ateşte bir güzel kavrulur.Diğer tarafta un,yoğurt,yumurta ve su bir güzel karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir.Pişen baklalarımızın üzerine dökülür.Kıvamı arzuya göre ayarlanır.İçine ince ince kıyılmış dereotu ve tuzda ilave edilip karıştıra karıştıra pişirilir.Afiyet olsunnn
1Nisan şakası değildir :)
Sadece kar yağışını seyretmekle olmuyor.Diğer taraftan boş duramayan midelerimizi de düşünmek gerekiyor.Değişik lezzet sevenler için ya da bakla sevenler için güzel bir tat diyebilirim.Bakla sevmiyorsanız tarafımdan bu çorba tavsiye edilmez .Bilginize :)
Bu çorbamız Bolu'nun Seben ilçesine ait.Burada çok yapılır ve çok beğenilerek yenir.
Gelelim tarifimize:
Malzememiz:
250 gr bakla
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 tutam dereotu
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:Aynı yoğurt çorbasının yapımına benzer.Pirinç yerine bakla konulur.Baklalarımız küçük küçük yuvarlak yuvarlak doğranır.Zeytinyağında kısık ateşte bir güzel kavrulur.Diğer tarafta un,yoğurt,yumurta ve su bir güzel karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir.Pişen baklalarımızın üzerine dökülür.Kıvamı arzuya göre ayarlanır.İçine ince ince kıyılmış dereotu ve tuzda ilave edilip karıştıra karıştıra pişirilir.Afiyet olsunnn
0 Responses to "BAKLA ÇORBASI"
Yorum Gönder