Dün yeşil elmada avcı böreği yapıldı.Tarifini hemen aldım bende akşam bir deneyeyim dedim.Sonucları da hemen sizinle paylaşmak istedim.Sıcağı sıcağına.Çok güzel bir börek.İçli köfteyi sevenler bu böreği de seveceklerdir.Kızım çok beğendi.Oktay Ustaya buradan teşekkür ederim .
Malzemeler :4 yufka
200 gr. kıyma
1 çay b. bulgur
1 çay b. ceviz
2 soğan
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Panelemek için:
2 yumurta
1 çay b. süt
Galeta unu
Yapılışı:
1-1 çay bardağı bulgurun üzerine sıcak su ilave edip bulguru demlendirin.
2-2 adet soğanı yemeklik kesin.Tencereye sıvıyağı dökün ve üzerine kesilmiş olan soğanları ilave edip soğanları kavurun.
3-Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine 200 gr.kıyma ilave edin ve kavurmaya devam edin.
4-Üzerine tuz ve karabiber ilave edin.
5-Bir tutam maydanozu ince olarak kesin.
6-Ocaktan kıymalı harcı alın ve içine bulguru,cevizi ilave edip karıştırın.
7-4 adet yufkayı 4 parçaya bölün ve yufkanın üzerine kıymalı iç harçtan paylaştırın ve böreği rulo yapıp sarın.
8-Panelemek için 2 adet yumurtayı ve 1 çay bardağı sütü çırpın.
9-Avcı böreğini ilk önce sütlü yumurtalı karışıma bulayın daha sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin.
10-Avcı böreğini önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Afiyett olsunn
0 Responses to "Avcı Böreği"
Yorum Gönder