Su böreği.Adıda tadıda müthiş bir lezzet.Hele bir de usta ellerden çıktımı harika olur.Bana su böreği denildiği zaman hep zor bir börek gibi algılardım.Ama sonunda ben de öğrendim.Hem de usta bir elden öğrendim.İlk başta teyzemle birlikte yaptık, sonradan tek başıma.Eğer sizde benim gibi bu konuda acemiyseniz sizler için aşama aşama görüntüledim.
Bu tarifimi susamçörekotunun düzenlediği PDÇS-30 etkinliğine gönderiyorum.
Gelelim tarifimize.
Malzememiz:
4 yumurta
0,5 su bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
İç malzememiz:
0,5 kg dana kıyma
3-4 adet soğan
0,5 su bardağı su
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yapılışı:Öncelikle hamurumuz hazırlanır.Diğer taraftan kıymamız suyun içinde pişirilmeye bırakılır.İçine ince ince kıyılmışsoğanımız katılır.Maydanozlarda ince ince kıyılır.Baharatlarla birlikte ilave edilir.Güzelce pişirilir.Hamurumuz 9 bezeye ayrılır.Açabildiğimiz kadar açılır.Bir kenarda bekletilir.Alta ,ortaya ve üste gelecek olan parçalar hariç diğerleri dörde bölünür ve suya atılır.Öncelikle alta gelecek olan yufka tepsiye serilir.Tabii tepsimiz güzelce yağlanır.Tepsinin üzerine susam ve çörekotu serpilir.Sonra dörde böldüğümüz yufkalar teker tekerocak üstündeki kaynar suya atılır ve soğuk suya çıkartılır.Sonra suyu süzdürülür.Ve tepsiye sıralanır.Tam ortasına gelince hazırladığımız iç her tarafına yayılır.Üzerine dörde bölmediğimiz ve suya atmadığımız yufka serilir.Tekrar aynı işleme devam edilir.Dörde böldüğümüz parçalar bitene kadar.En üstüne yine suya atmadığımız yufka serilir.Ocak üstünde bütün ocaklar açılarak kısık ateşte tepsiyi çevire çevire pişiririz.Bir tarafı pişince diğer tarafını da pişiririz.Sonra sıcak sıcak servise sunarız.Afiyet olsun.
Çok güzel bir lezzet.Mutlaka deneyin.
0 Responses to "Aşama Aşama SU BÖREĞİ"
Yorum Gönder