Arnavut böreğini yemeyen yoktur herhalde diye düşünüyorum ev yapımı dışında artık dondurulmuş olarak bile satılıyor arnavut böreğini her yaptığımda yada yediğimde lise yıllarımı anmadan geçemem okulumuz tam gün olduğundan fazlaca acıkırdık NERMİN teyzem zuhalin annesi hiç üşenmez koca tepsiyi yüklenir gelirdi okula ıspanaklımı ,kıymalımı esasen pırasalımı hiç farketmez biz 10 kişi bölüm dersinde anında tepsiyi temizleyip verirdik nermin teyzeye hala anlatır güleriz o halimize.Anılar debreşti ozaman açalım bir tepsi börekte tam olsun.
un,su ,tuz ben göz kararı alıştım bir tepsilik hamur güzelce yoğurulur iyice kıvama getirilir.25 ,30 arası yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır biraz dinlendirilir .iç malzeme için arzu ettiğiniz herhangi malzemeyi kullanabilirsiniz en çok pırasalısı makbüldür buralarda pişirilmesi gerken iç malzeme pırasa,kıyma,patates vs soğanla kavrularak hazırlanır.hazırladığımız bezeleri ufak pasta tabağı büklüğünde açıp aralarına eritilmiş margarin sürerek üst üste dizelim 13 tane sıraladıktan sonra hepsini birlikte olmak üzere tepsi büyüklüğünde açalım tek yufka olucak yani tepsiye yayalım diğer bezeleride aynı şekilde açıp yağladıktan sora tepsi büyüklüğünde açalım iç malzemeyi tepsiye yaydığımız yufkanın üzerine yayıp diğer yufkayı iç malzemenin üzerine kapatalım alttaki yufkanın kenarlarını üste gelicek gibi kıvırarak malzemenin dışa çıkmasını engelliyelim kalan margarini tepsideki hamurun üzerine yaydırdıktan sonra kızgın fırında pişirelim .Ben arnavut değilim tabiki bu işin ustası onlar sadece etrafımda tanıdığım arnavutlardan öğrendiğim kadarını aktarabildim sizlere
un,su ,tuz ben göz kararı alıştım bir tepsilik hamur güzelce yoğurulur iyice kıvama getirilir.25 ,30 arası yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır biraz dinlendirilir .iç malzeme için arzu ettiğiniz herhangi malzemeyi kullanabilirsiniz en çok pırasalısı makbüldür buralarda pişirilmesi gerken iç malzeme pırasa,kıyma,patates vs soğanla kavrularak hazırlanır.hazırladığımız bezeleri ufak pasta tabağı büklüğünde açıp aralarına eritilmiş margarin sürerek üst üste dizelim 13 tane sıraladıktan sonra hepsini birlikte olmak üzere tepsi büyüklüğünde açalım tek yufka olucak yani tepsiye yayalım diğer bezeleride aynı şekilde açıp yağladıktan sora tepsi büyüklüğünde açalım iç malzemeyi tepsiye yaydığımız yufkanın üzerine yayıp diğer yufkayı iç malzemenin üzerine kapatalım alttaki yufkanın kenarlarını üste gelicek gibi kıvırarak malzemenin dışa çıkmasını engelliyelim kalan margarini tepsideki hamurun üzerine yaydırdıktan sonra kızgın fırında pişirelim .Ben arnavut değilim tabiki bu işin ustası onlar sadece etrafımda tanıdığım arnavutlardan öğrendiğim kadarını aktarabildim sizlere
0 Responses to "ARNAVUT BÖREĞİ"
Yorum Gönder