Bir Özel Hanım klasiği...
Bu yemek annemle özdeşleşmiştir artık. Dışarıdan bakınca bilinen bir yemektir aslında... ama lezzeti bir başkadır annemin elinden...
Tabii bunda babamın et seçiminin de payı var.
Aynı zamanda annemin davet sofralarının da vazgeçilmezidir. Böyle olunca annemin verdiği malzeme miktarının yarısını veriyorum.
Malzemeler:
- 1 kg kuzu eti
- 4-5 adet domates
- 4 adet biber
- 2-3 adet patates
Yapılışı:
- Etler suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar karıştırılır.
- Ardından biberler ilave edilir.
- Yaklaşık 5 dakika kadar sonra domatesler eklenir.
- Domatesler suyunu salıp bir müddet etlerle piştikten sonra, suyunu ilave edip 1 saat kadar düdüklü tencerede pişirilir.
- Daha sonra patatesler ilave edilerek 10 dakika daha pişirilir.
- Fırın tepsisine alınarak, üzeri kızarıncaya kadar fırınlanır.
- Bu yemekte ekstra yağ yok. Annemin dediğine göre etin yağı yeterliymiş. Ayrıca bu yemekte soğan sarımsak da yok. İstenirse konulabilirmiş.
Bu güzel yemek bu kez de bayram soframızdaydı. Arife akşamından karşıladık bayramı..
Masamızda aynı zamanda nefis bir yaprak sarma vardı. Sevgili Şirvancım ve annecim çok güzel yemekler hazırlamışlar.
Ama galiba en güzeli, bir bayramda daha ailece bu masanın etrafında toplanmaktı. Daha nice bayramlara...
0 Responses to "annemin domatesli et yemeği"
Yorum Gönder