Kurban eti mantarlı (düdüklüde)

Author: LUGAS // Category: , , , , ,
Bugün 5 aralık ve yine birbirinden güzel tarifleri sizler için paylaşıyoruz afiyet olsun tarifal.blogspot.com farkıyla tabiki
Kurban eti mantarlı (düdüklüde)Malzemeler;

1/2 kg kurban eti, (kuşbaşı doğranmış)
350 gr. mantar
2 adet büyük boy soğan
1 adet domates
2 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Yeteri kadar su(iki bardak)

Yapılışı

Kuru soğanı, sarmısakları tereyağı ile birlikte düdüklü tencereye koyalım. Bir iki kavuralım. Üzerine domatesin kabuklarını soyup doğrayalım. Mantarları küçük doğrayıp düdüklüye koyalım. Salçalarımızı, baharatlarımızı ve etimizi koyup 2 su bardağı sıcak su ilave edip düdüklünün kapağına kapatalım. Yaklaşık 25-30 dakika pişirdikten sonra
düdüklüden çıkaralım. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

Kurban eti mantarlı (düdüklüde)'nin şifası;

1. Kan yapıcıdır.
2. İdrar söktürücüdür.
3. Bağışıklık sistemine faydalıdır.
4. Aklı ve bedeni kuvvetlendirir.
5. İşitme ve görme duyularını kuvvetlendirir.

0 Responses to " Kurban eti mantarlı (düdüklüde)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...