Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi

Author: LUGAS // Category: , , , , , ,







TAVUK GÜVEÇtavuk güveçMALZEMELER
4 adet dövülmüs tavuk gögsü,
1 su bardagi iç bezelye,
2 adet havuç,
2 adet kirmizi sogan,
1 kahve fincani pirinç,
4 yemek kasigi sivi yag,
Karabiber, tuzot (1 yemek kasigi),
Kekik.

YAPILIŞI
Dövülmüs tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin. Yaglanmis küçük firin
güveçlerine yerlestirin. Sogani piyazlik dograyip sivi yagda kavurun. Küp
seklinde dogranmis havuç ve bezelyeleri katin. Biraz kavrulunca pirinci
ekleyin. 1 kahve fincani su ekleyip sebzeler yumusayincaya kadar pisirin.
Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alin. Tavuk güveçlerinin içlerine
paylastirin. 180 derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin. Sicak servis
yapin.

0 Responses to " Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...