Alaca Çorba

Author: LUGAS // Category: , , , , , , , , , , , ,

 

 

Alaca Çorba


çorba tarif no:14

Yine çok güzel bir çorbamız olan alaca çorba tarifiyle karşınızdayız deneyin vazgeçilmezleriniz arasına girecek.


Alaca Çorba Malzemeleri:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı tavuk suyu + 2 su bardağı su
  • Tuz, nane (istenilen miktarda)
  • Kırmızı pulbiber (istenilen miktarda)
Alaca Çorba Yapılışı:
  1. Aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün yeşil mercimekle birlikte düdüklüye koyup üzerini çıkacak kadar su ekleyin ve  yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika kaynatın.
  2. Küçük küçük doğradığınız kuru soğanı az sıvıyağda dövülmüş sarımsakla beraber kavurun.
  3. Küp küp doğradığınız kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Salça, nane ve pulbiber ilave edin. Unu ekleyin ve karıştırarak biraz daha kavurun.
  5. 1 su bardağı su ekleyin ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Biraz kaynayıp piştikten sonra ocaktan alarak el blendırı ile pürüssüz hale getirin.
  6. Tekrar ateşe alın su ve tavuk suyunu ilave edin. Haşlanmış buğday ve yeşil mercimeği ekleyin. Bir taşım kaynatın.
  7. Tel şehriyeyi ilave edin, şehriyeler yumuşadıktan sonra tuzunu ve kıvamını ayarlayarak servis edin.
Afiyet Olsun..

1 Response to "Alaca Çorba"

Adsız Says :
30 Ekim 2012 06:07

akşama yapıyım bakalım sağolun :)

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...