Ballı dilimler

Author: LUGAS // Category:

Ballı dilimler



ballı dilimler tarifler tatlı ( tatli ) tarifler olarak tarifal.blogspot.com farkıyla siz değerli ziyaretçilerimize sunulmuştur umarım beğenirsiniz. İnternette bulunan çok sayıda tarif sepetinde pasta tarifleri arasında aranan bir tarifdir.

Malzemeler:
400 gram un
250 gram bal
100 gram tereyağı
1 adet limon
2 adet yumurta
120 gram şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı toz karanfil
1/2 tatlı kaşığı yeni bahar
4 yemek kaşığı esmer rom
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
580 gram ayva marmeladı
pudra şekeri

Hazırlanışı:

Bal ve tereyağını, tereyağı eriyinceye kadar ısıtın. Tekrar soğumaya bırakın. Limonun kabuğunu incecik rendeleyin.

Yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Ballı karışımı ilave edin. Karışımı limon rendesi, baharat, rom ve kakao ile iyice karıştırın. En son unla kabartma tozunu katın.

30x20 cm. ebadında bir tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru tepsiye döküp üzerini düzeltin. Tepsiyi tezgahın üzerine birkaç kez vurarak hava kabarcıklarını söndürmeye çalışın. Önceden 170oC'de ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 30-35 dakika kadar fırınladıktan sonra soğumaya bırakın.

Bu sırada ayva marmeladını kaynatın ve soğumaya bırakın.

Keki kalıptan dikkatlice çıkarın. Kalıbı temizleyip yağlı kağıtla kaplayın. Keki enlemesine 3 parçaya ayırın. Bir parçayı kalıba yerleştirin. Üzerine ayva marmeladı sürün. Üzerine 2. kat keki yerleştirin, onun da üzerine tekrar marmelat sürün. Üçüncü parçayı da en üste yerleştirin. Şeffaf folyoya sarıp 12 saat kadar buzdolabında beklemeye bırakın.

Keki tekrar kalıptan çıkarın ve keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm. eninde zar biçiminde parçalara bölün. Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpiştirin.

0 Responses to "Ballı dilimler"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...