Balkabaklı Rulo Pasta

Author: LUGAS // Category:


Balkabaklı Rulo Pasta


balkabaklı rulo pasta tarifler tatlı ( tatli ) tarifler olarak tarifal.blogspot.com farkıyla siz değerli ziyaretçilerimize sunulmuştur umarım beğenirsiniz. İnternette bulunan çok sayıda tarif sepetinde pasta tarifleri arasında aranan bir tarifdir.

Malzemeler :
* 3 yumurta
1 çay b. toz şeker
3 çorba k. su
3 çorba k. un
1 tatlı k. kabartma tozu
1 paket vanilya
o Kreması İçin
2,5 su b. süt
3 çorba k. un
1,5 su b. toz şeker
1 paket vanilya
2 su b. kabak püresi

Hazırlanışı:

Balkabaklarını doğrayarak buhar aparatında pişirin. Ardından ezerek kabağı püresini elde edin.

Kreması için tencereye sütü,unu, toz şekeri ve vanilyayı ekleyip çırparak kısık ateşte pişirin. Pişen kremaya kabak püresini ekleyerek karışıtırın.

Keki için ise karıştırma kabına ymurtaları kırın. Üzerine toz şekeri dökerek iyice köpürene kadar mikserle çırpın. Ardından 3 çorba k. su ekleyerek tekrar çırpın. Sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra bir daha çırpıp yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine 1 cm. kalınlığında yayın. 200 derecede 9 dk. pişirin.

Pişen keki kağıttan ayırın, ama sarabilmek için altına tekrar yayın. ÜZerini herhangi bir marmelatla ıslattıktan sonra kremadan üzerine yayın. Dilerseniz içine biraz ceviz serptikten sonra dikkatlice rulo yapın. Kalan krema ile de dışını sıvayarak servis tabağına alın. Üzerini krem şanti ve ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

0 Responses to "Balkabaklı Rulo Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...