Tavuk Pane

Author: LUGAS // Category:



Tavuk Pane

tavuk pane

Paneli tavuk tarif i tarifal ailesinden deneyin birde tarifal.blogspot.com güzel bir tavuk pane tarif oldu afiyet olsun. tarifal tarifal.blogspot.com farkıyla

Panko, Japon mutfağının alamet-i farikası. Japonca, "ekmek kırıntısı" anlamına gelen bu malzeme; et, tavuk, balık, sebze gibi yiyecekleri panelemede, harikalar yaratıyor. Yaprak yaprak, 2-3 mm. ebatlarındaki taneler, kızartma aşamasında yağı içine çekmiyor. Böylece yiyeceğin üzerinde altın rengi, hafif, çıtır çıtır bir kabuk oluşurken, içi yumuşacık ve nemli kalıyor. Yemeğinizi yerken, kızartma yağının ya da bayat galeta ununun kokusunu veya tadını değil, sadece ve sadece yemeğin lezzetini alabiliyorsunuz.



Malzemeler: 4 kişilik

  • 2 adet tavuk göğsü (toplam: 500 gr.)
  • 200 ml. yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarmısak, kabuğu soyulmuş
  • 3 cm. boyutlarında taze zencefil, kabuğu soyulmuş
  • Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber
  • Panko veya ev yapımı ekmek kırıntısı
  • Fındık yağı

Tarif:

  1. Tavuk göğüslerini yıkayın. Kağıt havluyla kurulayıp, yatay olarak ikiye kesin. Böylece elinizde 4 adet, eşit ebatta tavuk göğsü olacak. Tavukları iki şeffaf folyo arasına yerleştirip, et dövücüyle, kalınlığı 5 mm. olana kadar dövün. Etin her yerinin eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin. Dövüldüğü için genişleyen etleri ikiye kesin. Şimdi elinizde 8 parça tavuk göğsü olacak.
  2. Cam ya da porselen, yayvan bir kabın içine yoğurdu, zeytinyağını koyun. Rendenin ince tarafıyla sarmısağı ve zencefili rendeleyin. Tuz ve karabiber serpiştirin. Tavukları bu sosun içine koyup, sosa bulayın. Kabın üzerini şeffaf folyoyla kapatıp, tavukların marine olması için buzdolabına kaldırın. Tavukları 2 - 3 saat bu sosun içinde bekletin. Eğer aceleniz varsa 30 dakika bekleyebilirler.
  3. Tavukları kızartacağınız zaman, onları buzdolabından çıkarın. Yayvan bir tabağa bir su bardağı kadar panko koyun. Tavuk göğüslerini teker teker pankoya bulayıp, bir tabağa dizin.
  4. Genişçe bir tavaya 1 parmak yüksekliğinde fındık yağı koyun. İyice kızınca tavuk paneleri 2 - 3 parti halinde, tavukların arasında boşluk bırakarak, arkalı önlü kızartın. Eksilen yağı, her defasında, bir parmak yüksekliğe tamamlayın. İyice kızdırdıktan sonra, diğer parti tavukları kızartmaya başlayın.
  5. Püf noktası: Yağ kızmalı ama yanmamalı. Tavuklar 2 - 3 parti şeklinde kızartılmalı.
  6. Altın rengi olana kadar kızaran tavukları, kağıt havlu üstünde biraz süzdürüp, yanında bir dilim limonla servis yapın.

0 Responses to "Tavuk Pane"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...