Alman Pastası - Berliner

Author: LUGAS // Category:




Alman Pastası - Berliner


alman pastasi berliner tarifi güzel bir hamur tarifi oldu berliner i kısaca pasta olarakta sayabiliriz tatli bir tarif tarifal.blogspot.com dan .

Malzemeler:
3 kücük corba tasi un
yarim p. yas maya
1 cimdik tuz
2 p. vanilyasekeri
1 yumurta
yarim su bardaginin yarisi kadar siviyag
yarim su bardaginin yarisi kadar eritilmis margarin
1 su bardagi ilik su
1 cay bardagi ilik süt

Yapilisi:
ilik su ve süt genis bir kaba alinir maya icinde ertildikten sonra diger bütün malzemelerde eklenir, yavas yavas unu katip yumusak bir hamur yogurun. 1 saat kadar mayalandiktan sonra az un ile 1 cm kalinliginda acin. 1 su bardaginin agziyla yuvarlaklar kesin ve temiz bir bezin üstüne aldiktan sonra üzerini örtüp tekrar 45 dakika kadar mayalandirin. Hazir olan hamurlari iki tarafi kizarana kadar kizgin yagda kizartin. soguyan berlinerlerin icine sikma torbasinin ince agzi ile istediginiz marmelati sikabililirsiniz ( en cok cilek yada bögürtlen yakisiyor), ve iki tarafinada bol pudrasekeri eleyin.

0 Responses to "Alman Pastası - Berliner"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...