Kıymalı Lazanya

Author: LUGAS // Category:



Kıymalı Lazanya


lazanya tarifi hamur ürünüdür lazanya bazı kaynaklarda makarna çeşidi olarak geçsede aslında tam olarak öyle değildir afiyet olsun tarifal tarifal.blogspot.com

TARİF MALZEMELERİ:

* Bir paket lazanya,
* 1/2 kilo kıyma,
* 1 paket (500 gram) kaşar rendesi,
* 1-2 adet kuru soğan,
* 1 yemek kaşığı salça,
* Zeytinyağı,
* Tuz,
* Karabiber.

Beşamel sos:

* 3 tepeleme yemek kaşığı un,
* 1 litre süt,
* 1 çay kaşığı muskat rendesi,
* Tuz.

YAPILIŞI:

1. Soğanı yemeklik doğrayın ve soteleyin.
2. Kıymayı ekleyip pişirin. İsterseniz bezelye, havuç vb. koyabilirsiniz. Ben sadece kıyma kullandım.
3. Bir tencereye unu ve sütü çırpma teli ile karıştırarak kaynatın. Ocaktan alıp tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin.
4. Benim aldığım lazanyada haşlamanıza gerek yoktur yazdığı halde işimi şansa bırakmamak için 3-4 dakika haşladım.
5. Tepsiye önce beşamel sosdan koyup, üzerine kıymalı harcı yayın.
6. Üzerine lazanya yaprakları ile kaplayın.
7. Tekrar sos, kıyma ve kaşar rendesi koyup lazanyaları dizin.
8. Malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edip en üste lazanyaları dizip bol kaşar rendesi serpin.
9. Fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin.

0 Responses to "Kıymalı Lazanya"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...