Zeytinyağlı Taze Fasulye

Author: LUGAS // Category:
-
-
Zeytinyağlı Taze Fasulye


Taze
fasulye, Türk mutfağı klasiklerinden biri ayrıca zeytinyağlılar
arasında da hemen herkesin sevdiği bir yemektir. Yaz sebzelerinden biri
olarak bildiğimiz yeşil fasulyeyi artık yazdan saklanarak kış aylarında
da sofralarımızda bulmak mümkün. Ben salça kullanmadım. Sebzelerin doğal
renginde kalmalarını daha çok tercih ediyorum ama isteyen soğanlar
kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı salça ekleyebilir pek tabi.


malzemeler

1 kg taze fasulye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kuru soğan
3-4 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz

hazırlanması

Fasulyenin
kılçıkları ayıklanıp yıkanır, dilimlenir. Kuru soğan yemeklik doğranır.
sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alınıp soğanlar ölene kadar
kavrulur.

fasulyeler eklenip rengi değişene kadar
(yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavrulur. Üzerlerine soyulup incecik
doğranmış domatesleri yayılır.

Tencerenin kapağı
kapatılıp fasulyeler yumuşayana dek (yaklaşık 45 dakika ) pişirilir. En
son 1 tatlı kaşığı tuz eklenip karıştırılır. Fasulyeler ılınınca servis
tabağına alınıp soğuk servis yapılır.

1 Response to "Zeytinyağlı Taze Fasulye"

Adsız Says :
4 Haziran 2011 03:35

çok güzel bir tarif olmuş denedim çok beğendim sağolun sibel yılmaz

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...