Zeytinyağlı Bakla

Author: LUGAS // Category: , , , , , , , ,



Bakla da mevsimi çok çabuk geçen sebzelerden. Güzel bir zeytinyağlı
bakla yemek isteyenler, evde benden başka yiyen de yok diye düşünmeden
ilk fırsatta alıp pişirsinler. İnanmayacaksınız ama ben kendim için tüm
sebzeleri alıp pişiriyorum aynı şekilde. Evdekilere göre hareket etsem
bu güzel sebzelerin hepsinden mahrum kalırım.

not: bakla temizlendikten sonra limonlu suda bekletilir kararma itimaline karşı.

Malzemeler





•1/2 kg taze bakla

•1 yemek kaşığı un

•limon suyu

•1 orta boy kuru soğan

•1/3 demet dereotu

•1 çay kaşığı şeker

•zeytinyağ

•tuz


Hazırlanışı

Soğanlar zeytinyağında pembeleşene dek kavrulur. Un ilave edilip
kavrulur. Baklalar eklenip hafif kavrulur. Üzerini geçmeyecek kadar
sıcak su ilave edilir. Orta ateşte yarım saat kadar pişirilir. Pişmesine
yakın limon suyu ve arzu edilirse dereotunun yarısı da eklenir. Dolapta
soğutulur. Servis tabağına alınır. Sarımsaklı yoğurt artı kıyılmış
dereotu ile süslenip ikram edilir.

0 Responses to "Zeytinyağlı Bakla"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...