SOĞANLI SARAY YUMURTASI

Author: LUGAS // Category:



SOĞANLI SARAY YUMURTASI



Malzemeler

Tarçın, baharat

2 çorba kaşığı tereyağı

1 kaşık sirke

1 çay kaşığı toz şeker

6 yumurta

2 adet büyük soğan

Tuz ve karabiber



Hazırlanışı

Orta boy iki kuru soğanı
halka halka doğrayın. Üzerine bir çay kaşığı tuz ekip karıştırın. Hafif
ateşte tavaya koyduğunuz tereyağı ile fazla kavurmadan kızartın. Yağını
süzerek, küçük bir tepsiye alın. Üzerine bir kaşık toz şeker, bir kaşık
sirke, bir miktar tarçın ekleyin. Bir kaşığın tersiyle iyice yayarak soğanların arasına yuvalar açın. İçine az yağ dökün. Kısık ateşte açılan yuvalara yumurtaları
kırın. Sarıların pişmesine yardımcı olmak için tepsinin kenardaki yağlı
sulardan sarıların üstüne dökün. Yumurtaların üstüne, tarçın ve
karabiber serpin.



NOT: Bu yemek Ramazan ayının 15'inde devlet protokolü için, Hırka-i
Saadet'i ziyaret için Topkapı Sarayı'na gelen padişaha sunulurdu.
Padişah kendisine sunulan yemekler içinde soğanlı yumurtayı beğenirse, bu yemeği hazırlayan Enderun Efendisi'ni kendisine kilerci başı seçerdi.

0 Responses to "SOĞANLI SARAY YUMURTASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...