MIHLAMA

Author: LUGAS // Category:



MIHLAMA



Osmanlı saray mutfağında pişen, çok sevilen bir yemektir mıhlama. En önemli özelliği çok kısık ateşte pişiyor olmasıdır.



Kullanılacak Malzemeler

250gr kıyma

4 adet yumurta

2 adet orta boy soğan

1 adet orta boy domates

2 adet orta boy dolmalık biber

2 çorba kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı sıcak su

Tuz, Karabiber, Pul biber



Hazırlanma Şekli:

Tavada tereyağını eritelim. Kıymayı ilave edelim. Suyunu çekene kadar kavuralım. Ardından yarım su bardağı sıcak suyu ekleyelim. Bir iki dakika sonra ince doğranmış soğanları ve tuz ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatarak soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. Bu arada kabuklarını soyduğumuz domatesi fındık iriliğinde doğrayalım. Biberlerin çekirdeklerini çıkararak küçük küçük doğrayalım. Kıymaya ilave edelim. Biraz da karabiber serpiştirelim. Kıymanın sulu kalmasına dikkat ederek, gerekirse azar azar su ilave edelim. Biberler, soğanlar
yumuşadığında ateşten alıp küçük bir cam tepsiye yerleştirelim. Eşit
aralıklarla 4 göz açalım. Yumurtaları açtığımız gözlere kıralım. Önceden
ısıtılmış 150 C fırında yumurtaların akları pişene dek fırınlayalım. Servis tabaklarına alıp üzerine pul biber serpelim. Yanına bir kaşık yoğurtla servis yapalım.

0 Responses to "MIHLAMA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...