Tulumba Tatlısı

Author: LUGAS // Category:



Tulumba Tatlısı

Malzemeler

200 gr un
125 gr margarin
3 yumurta
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
1 tutam tuz

Şerbeti için

2,5 su bardağı su
3 bardak şeker
1,5 yemek kaşığı limon suyu

Tulumba Tatlısı Yapılışı
Önce şerbetini hazırlayın böylece siz diğer işlemleri yaparken şerbet de soğumuş olur. Şerbeti hazırladıktan sonra bir tencereye 1 bardak su ve margarini koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine unu ilave edin.

Oluşan hamuru kaşıkla karıştırın ve 3 dk. kadar pişmesini sağladıktan sonra ocağı kapatın. Hamurun soğuması için (ılık hale gelmesi yeterli) biraz bekledikten sonra üzerine yumurtaları kırın ve iyice hamura yedirmek için elinizle karıştırın. Üzerine nişastayı da ekleyip bir müddet daha karıştırın. Sonra bu hamuru pasta süsleme aletine koyun. Aletin ucunda yıldız uç olsun. Sonra içinde yağ bulunan (yağ kızgın değil soğuk olacak) tavaya istediğiniz boyutlarda hamuru sıkın. Hamurlar kızarana kadar ocakta pişirin. Kızaran hamurları tavadan alıp soğuk şerbetin içine atın. Hamurlar şerbeti çekince tulumba tatlısı hazır demektir.

İki ayrı tava kullanmanız iyi olur çünkü hamuru kızgın yağa değil soğuk ya da ılık yağa atmalısınız. İlk tavadaki yağ kızdığında kalan hamuru ikinci tavaya atarsınız böylece ilk tavadaki yağ da biraz soğumuş olur.


1 Response to "Tulumba Tatlısı"

Guz Says :
27 Şubat 2011 09:12

OFF off nasil canim istedi :)

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...