Tavuk Göğsü

Author: LUGAS // Category:



Tavuk Göğsü

Malzemeler

1 Litre süt
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
125 gr. pirinç unu
Bir tavuğun göğüs eti kısmının yarısı

Tavuk Göğsü Yapılışı
Sütü kaynatın. Soğuk sütle ıslattığınız sos kıvamına gelmiş pirinç ununu ve şekeri kaynayan süte ekleyip karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Diğer yanda tavuk etini didikleyerek ayırın. İnce liflere ayırdığınız eti avucunuzda yuvarlayıp iyice gevşemesini sağladıktan sonra suya atın. Biraz bekleyip etleri alın ve tekrar avcunuzda yuvarlayıp iyice incelmesini sağlayın. Muhallebiden 1 kepce kadar alıp etlerin üzerine koyun ve kaşık yardımıyla etleri iyice ezin. Sonra bunları tekrar muhallebi tenceresine koyduktan sonra tekrar ateşe koyun.

Ateşte tekrar eze eze karıştırarak bir iki taşım kaynatın. Sonra üzerine bir su bardağının üçte biri kadar su koyun ve ateşten alın. Suyla hafifçe ıslatılmış kaselere boşaltın. Donduktan sonra tatlı tabaklarına ters çevirin. Üzerini tarçınla süsledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

0 Responses to "Tavuk Göğsü"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...