Galaktoboureko

Author: LUGAS // Category:



Galaktoboureko

( Yunan Usulü Kremalı Pasta )

Hamuru için Malzemeler

8 fincan süt
1 fincan şeker
1 fincan tereyağı
2 yemek kaşığı vanilya
Yarım kilo yufka
250 gr. erimiş margarin
12 yumurta
Yarım yemek kaşığı tuz

Şerbeti için Malzemeler

2 fincan su
2 fincan şeker
1 fincan bal
2 tane karanfil
yarım çubuk tarçın
1 dilim limon

Galaktoboureko Tarifi

Yayvan bir tencerede şeker ve sütü ısıtın. Kaynamasına izin vermeyin. İçine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Tereyağı eriyince unu az az ekleyin ve karıştırın. 10 dakika kadar pişirerek koyu bir kıvama gelmesini sağlayın. Sonra ateşten alıp soğuyana kadar bekleyin. Yumurta, tuz ve vanilyayı bu karışıma ekleyin.

Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayın. 10 cm’e 15 cm boyutlarındaki bir tepsiyi yağlayın. Yufkaların her katını yağlayarak dokuz kat üst üste dizin. Soğuyan karışımı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine yayın. Yufkaların kenarlarını taşma olmayacak şekilde kıvırın. Üzerini yağlayın ve sivri bir bıçakla baklava şekilleri gibi şekiller yaparak biraz süsleme yapın. Üzeri kızarıp altın rengi olana kadar 45 dk. pişirin.

Şerbet için su, şeker, bal, karanfil, tarçın ve limonu kaynatın. Ateşi kısıp 20 dk. kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Ateşi söndürüp tarçın çubuğunu ve karanfilleri çıkardıktan sonra şurubu soğumaya bırakın.

Fırından çıkardığınız pastayı 5 dk. kadar beklettikten sonra soğumuş şurubu sıcak pastanın üzerine dökün. Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

2 Responses to "Galaktoboureko"

Löplöpcü Says :
19 Aralık 2010 12:57

Yunanlıların Galaktoboureko’su = bizim Laz böreği.

LUGAS Says :
26 Şubat 2011 14:27

aynen öyle çok az bir fark var

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...