Yassı Kadayıf

Author: LUGAS // Category:

Yassı Kadayıf


Malzemeler

4 adet yassı kadayıf
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 dilim limon
Servis için; Kaymak


Yapılışı

Yassı kadayıfı çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın sıvıyağda kızartalım. Daha sonra suyun içine bırakalım (yağının atıp, hafifçe yumuşaması için). Kadayıfları tepsiye dizelim. Üzerine suda eritilmiş toz şeker ekleyelim. 1 silim limonuda ilave edip, kısık ateşte 10 dk kaynatalım. Kadayıflar soğuyunca, kaymakla birlikte servis yapalım.

Afiyet Olsun…

0 Responses to "Yassı Kadayıf"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...