Ceylan Palamutu

Author: LUGAS // Category:


Ceylan Palamutu


Evet evet biliyorum resim pek de iyi değil ama siz lezzetinden haber sorun..

Sevgili arkadaşım Sultan' larda yenilen güzel bir akşam yemeğinde resimlenmiş ve afiyetle yenmiştir mübarek balık :)
Sultan'ın eşi Hakan Ç.(eşimin de en yakın arkadaşıdır) zıplınla dalar hemen hemen hergün ve bu mübarek balığı da kendisi vurmuş o kadar lezzetliydi ki anlatamam.. tabi üzerine sürülen tereyağının da etkisi olduğu kesin :)
Hepinize hayırlı bir haftasonu geçirmeniz temennisiyle..

Gelelim tarife..

Malzemeler
* Balık(biz ceylan palamutu kullandık ama siz istediğiniz balığı kullanabilirsiniz)
* Tereyağı, sıvıyağ
* Tuz, karabiber

Yapılışı
1.Ayıkladığımız balığı güzelce yıkayıp, tuzluyoruz
2. Fırını 200C getirip önce sıvıyağla yağlıyoruz sonra araları kesik atıp, tereyağları aralara sıkıştırıyoruz, birazda karabiber sürüyoruz.
3. Fırına veriyoruz ve 20 dk pişiyor :)
4.Sultan yanına havuçta dilimlemişti doğrusu harika atıştırmalık olmuştu :)

Afiyet olsun...

0 Responses to "Ceylan Palamutu"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...