TAVUKLU SEZAR SALATASI

Author: LUGAS // Category:
Salatalardan en sevdiğim sezar salatadır. Ama ağız tadıma uygun sosu bir türlü bulamıyordum. Denemediğim tarif kalmamıştır sanırım. Sonunda Cafe Fernando'da buldum. Tam ağız tadıma uygun, klasik sezar salata. Ben bir iki değişiklik yaptım tarifte. Tarifle ilgili bir kaç konuya değinmeden geçemeyeceğim. İlki yedikule minyatür marul. Ben Macro markette çok kolay bir şekilde buldum. Bir pakette 5 adet mini boy var. Bir paketten 2 kişilik malzeme çıkıyor. Ama bulamazsanız göbekli marulun daha körpe, iç yapraklarını kullanabilirsiniz. 2.si Worcestershire sosu. Bu sosu da Migros , Macro gibi büyük marketler de bulmak çok kolay. Ançuez ağırlıklı bir sos. Bence sosun olmazsa olmazı. Bulamazsanız sosa, bunun yerine de şişelerde zeytinyağının içinde satılan ançuezlerden bir dilimini atarsanız sosun tadına yaklaşırsınız. 3.sü ise tavuğu yatırdığımız basit sos. Bu sayede tavuğun içi yumuşacık dışı çıtır çıtır oluyor. Zamanı olanlar kesinlikle denesin derim. Bu kadar bilgi yeter sanırım. Buyrun tarif:

Malzemeler:

2 adet (yaklaşık 500 gram) tavuk göğüsü
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tuz
1 litre soğuk su
6 adet minyatür (mini yedikule) marul
2 dilim çavdar ekmeği
3 diş sarımsak
80 gram Parmesan peyniri (rendelenmiş)
1/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı Dijon hardal
1.5 çay kaşığı Worcestershire sosu
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı mayonez Tuz Karabiber

Öncelikle tavuklarınızı iyice yıkayın. Bir kaba soğuk suyu koyun. İçine 2 yemek kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı şeker ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın. Tavukları içine koyup buzdolabına kaldırın ve 30 dakika sonra çıkarın.Ekmekleri küp küp kesip fırında kahverengileşene kadar pişirin. O sırada bir diş sarımsağı birazcık tuzla bir havanda dövün ya da bir çatal yardımıyla iyice ezin. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip bir tavada orta derece ateşte ısıtın (dikkat edin sarımsaklar yanmasın). Ardından kızarmış ekmekleri ekleyip sarımsaklı zeytinyağında çevirin ve bir kenara ayırın.
Minyatür marulların zedelenmiş dış kabuklarını atın, yapraklarına ayırıp sudan geçirin ve sirkeli suya sadece 10 dakika bastırın. Sirkeli suyu süzdükten sonra tekrar bir sudan geçirin ve bir bezle iyice kurutun. Kuruyan marulları buzdolabına kaldırın.
Bir blenderın içine geriye kalan sarımsakları (2 diş), hardalı, kremayı, mayonezi Worcestershire sosunu ve limon suyunu koyup iyice karışana kadar çalıştırın. Eğer blenderın çalışırken açılabilen bir haznesi varsa, blender hala çalışırken zeytinyağını azar azar ekleyerek çalıştırmaya devam edin. Ardından rendelediğiniz Parmesan peynirini ekleyin ve sos karışana kadar tekrar çalıştırın. Kapağını açıp sosun tadına bakın, ağız tadınıza bağlı olarak tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin ve tekrar çalıştırın. Tavuk göğüslerini sudan çıkarıp kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Ardından tavuk göğüslerinin üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip her taraflarına bulayın ve bolca tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. Yüksek orta ateşte kızdırdığınız tavaya aktarıp her yüzü için yaklaşık 10-15′er dakika pişirin. Tavuk göğüsleri piştikten sonra bir kesme tahtasına alıp 5 dakika dinlenmeye bırakın, ardından parmak kalınlığında şeritlere kesip bir kenara ayırın. Blenderdaki sosunuzun kıvamı bıraktığınız gibiyse kullanıma hazırdır, eğer zeytinyağı sostan ayrışmış gibi gözüküyorsa blenderı tekrar çalıştırıp eski kıvamına getirin. Ardından kuruyan marulları geniş bir karıştırma kabına aktarıp üzerine sosu dökün ve harmanlayın. Küp küp hazırladığınız ekmekleri ekleyin, tekrar harmanlayın. Salatayı servis tabaklarına paylaştırıp üzerine tavuk parçalarını dizin ve servis yapın.


Afiyet olsun.

0 Responses to "TAVUKLU SEZAR SALATASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...