Soslu Karnıbahar Kızartması

Author: LUGAS // Category:




Yediğinizde aklınıza çocukluğunuzun geldiği lezzetler vardır ya işte öyle birşey..



Annem pek sık yapar karnıbahar kızartmasını, üzerine döktüğü limonlu sos ise bence çok aromatik ve değişik bir hale sokuyor, hoş Sezanur hanım cevizlerini tabağının kenarına ayıklasada ailecek severek yediğimiz bir lezzettir..



Malzemeler

- 1 küçük orta boy karnıbahar

-1 yemek kaşığı salça

-2 yemek kaşığı galete unu

-1 yumurta

-1 çay bar. soda

-tuz,karabiber

-kızartmak için sıvıyağ



Sos için

-1 limon suyu

-1 çay bar. iri dövülmüş ceviziçi

-2,3 diş dövülmüş sarımsak



Yapılışı



* Karnıbaharı parçalara ayırıp,yıkayıp kaynayan suya atıp 10-15 dk haşlıyorum



* Salça,galete unu, yumurta ve baharatları çırpıp bu karışıma karnıbahar dallarını bulayıp kızgın sıvıyağda kızartıyorum



* Servis tabağına aldığım kızartmış karnıbaharın üzerine limonlu,cevizli sarımsaklı sosu dökerek servis yapıyorum



Afiyet olsun ;)

0 Responses to "Soslu Karnıbahar Kızartması"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...