ETLİ KABAK DOLMA

Author: LUGAS // Category:
Her cumartesi beşiktaş pazarına uğramaya çalışırım. Pazarda sebzeler meyveler çeşit çeşit ve tazecik oluyor. Özellikle bu küçük kabakları aldığım bir tezgah var. Aynı boyda patlıcanlar da getiriyor. Tam dolmalık. Bunları da ondan aldım. Normal kabaktan çok çok daha lezzetli. Bulabilirseniz alıp denemenizi tavsiye ederim. Tadına hayran kalacaksınız:


Malzemeler: (9 adet kabak için)

9 adet yayla kabağı
250 gr kıyma
4 adet orta boy domates
1 adet büyük boy soğan
9 avuç pirinç
Yarım bağ maydanoz
4-5 dal taze nane
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
3-4 diş sarmısak
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Soğanları, sarmısakları, domatesleri, naneleri ve maydanozları küçük küçük doğrayın. Kabakları dolmalık oyun. (Kabakları ben çay kaşığıyla oyuyorum. Çok daha rahat oluyor ve kabak delinmiyor.) Pirinçleri yıkayın ve tüm malzemeyi derin bir kapta güzelce yoğurun. Hazırladığınız içi kabaklara doldurun. Kabakları tencereye dizin ve kabakların yarısına kadar su koyun. Suya çok az yağ ve tuz ekleyin. Yaklaşık 20 dakika kabaklar içlerindeki pirinç pişene kadar kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.

0 Responses to "ETLİ KABAK DOLMA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...