Sebzeli Krep

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
  • Krep icin:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi un
  • 2 su bardagi süt
  • 1 kahve kasigi tuz
  • sivi yag
  • Ic harci icin:
  • patlican
  • patates
  • sogan
  • havuc
  • 1 yemek kasigi kadar mayonez
  • tuz ve baharatlar (istege göre)

HAZIRLANISI

Kizgin yaga krep hamurunu bir kepceyle tavaya döküp,tavanin heryerine daglmasini sagladiktan sonra,her iki tarfinida bir kac dakika kizardiktan sonra tavadan alinir. Ayni islem hamur bitene kadar devam eder. Patates,patlican kücük kare seklinde dogranir,havuc rendelenir ve yagda kizartilir.Sogan istege göre dogranir,ben uzun ince dogradim, onuda yagda kizarttim.Malzemeler kizartiktan sonra mayonez eklenir baharatlarla beraber.Yuvarlak tavanin seklini almis hamurlarin ortasina biraz ic harcindan alinir ve hamurla kare seklinde kapatilir.Ters cevrilip üzerine domates konur.Domatesin düsmemesi icin kürdan saplanir.Rendelenmis kasar serpilir,servise yakin sicak firina konup peynirin erimesi saglanir.Eridikten sonra servis yapilir.Afiyet olsun.

0 Responses to "Sebzeli Krep"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...