PEYNIRLI KÖFTE YEMEGI

Author: LUGAS // Category:



MALZEMELER
  • 250 gr. Kiyma
  • 1 kücük pirasa
  • 1 havuc
  • 50 ml kadar tatli kaymak yada süt
  • 50 gr. kasar peyniri
  • 1 yemek kasigi un
  • sivi yag
  • tuz
  • pul biber,karabiber
  • 1/2 -1 dis sarimsak
  • 250 ml su

HAZIRLANISI

Kiymayi tuz ve toz biberle yogurduktan sonra kiymadan kücük parcalar alarak icine kare seklinde dogranmis peynir parcasindan koyup cevizden biraz daha kücük yuvarlak sekil verilir.Yaklasik 16 tane mini köfte oluyor.Biz 3 kisiyiz ona göre yaptim,tabiki sayiya göre miktar degisir. Pirasa ve havuc yikanip dograndiktan sonra bir kenarda hazir tutun.Köfteler yagda her tarafi kizardiktan sonra pirasa,sarimsak ve havuc eklenir. Sebzelerde biraz kizartip sonra icine su ekleni ve hemen ardinda icine un karistirilir.Baharatlarda eklendikten sonra kaynamaya birakilir.Unun miktari degisebilir.Yemegi biraz daha sivi tercih eden daha az un koysada olur. Kisik ateste yaklasik 10 dak. pistikten sonra kaymak veya süt eklenir vehemen ocaktan alinir. Bu yemegin yaninda pirinc pilav veya patates olabilir.Sicak servis yapilir afiyet olsun

0 Responses to "PEYNIRLI KÖFTE YEMEGI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...