PAZI SARMA
Author: LUGAS // Category:
Etli dolmanın her türlüsünü çok severim. Sarmaların ise ayrı bir yeri vardır. Pazı, asma yaprağına göre daha yumuşak. Bol ekşili olunca yaprak sarmasını asla aratmaz. Buyrun tarif :
Malzemeler:
2 bağ pazı
250 gr yemeklik kıyma
2 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
3-4 diş sarmısak (küçük küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı dolmalık pirinç (yıkanmış)
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pazıların saplarını bıçakla ayıklayın ama atmayın. Kaynar suda koyu yeşil rengini bırakana kadar haşlayın. (3-4 dakika) Dolma içi için tüm malzemeyi bir kaba alın ve salçaları yedirene kadar yoğurun. Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyun ve etli yaprak sarması gibi sarın. Tencerenin dibine ayırdığınız sapları dizin. Üzerine sarmaları dizin. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın ve tabağa kadar su koyun.Çok az sıvıyağ ekleyip düşük ateşte pişirmeye bırakın. (30 dakika kadar) Sarmısaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 bağ pazı
250 gr yemeklik kıyma
2 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
3-4 diş sarmısak (küçük küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı dolmalık pirinç (yıkanmış)
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pazıların saplarını bıçakla ayıklayın ama atmayın. Kaynar suda koyu yeşil rengini bırakana kadar haşlayın. (3-4 dakika) Dolma içi için tüm malzemeyi bir kaba alın ve salçaları yedirene kadar yoğurun. Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyun ve etli yaprak sarması gibi sarın. Tencerenin dibine ayırdığınız sapları dizin. Üzerine sarmaları dizin. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın ve tabağa kadar su koyun.Çok az sıvıyağ ekleyip düşük ateşte pişirmeye bırakın. (30 dakika kadar) Sarmısaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Responses to "PAZI SARMA"
Yorum Gönder