Muzlu Şarlot

Author: LUGAS // Category:




Muzlu Şarlot

Malzemeler:
3 paket kedili kurabiye (toplam 360 gr)
Kedi dillerini ıslatmak için 1 sb süt (soğuk)-kedi dillerini batırıp çıkarıyoruz. Çok ıslatmayacağız
Kreması:
5 su bardağı süt
1 paket labne peynir (200 gr)
4 dolu kaşık un
1.5 çay bardağı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
2-3 paket vanilya
Aralara:
4 adet muz (dilimlenmiş)
Üzeri için:
1 paket Dr Oetker Çikolata Glazür (ya da çikolata sosu)
Hazırlanışı:
Kelepçeli kek kalıbının çeperine kedi dili bisküvileri dik olarak diziyoruz (Kelepçeli kalıp yoksa, borcam da olabilir.) Tabanı da kedidilleriyle kaplıyoruz. Üzerine krema döküyoruz. Kedidili bisküvileri ıslatıp kremalı katın üzerine diziyoruz. Muz dilimleri ile kedidillerini kaplıyoruz. Bir kat daha krema döküp aynı işlemleri malzeme bitene kadar tekrarlıyoruz. En üste çikolotalı glazürü ( paketin arkasındaki talimata göre) döküyoruz. Buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Kelepçeli kalıptan çıkarıp dilimliyoruz. Afiyet olsun.

0 Responses to "Muzlu Şarlot"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...