Meyveli Pasta

Author: LUGAS // Category:


DSC_1550




pasta icin gereken malzemeler:

-4 yumurta

-1 su bardagi seker *

-75 gr eritilmis margarin

-1 su bardagi yogurt süt karisimi

- 2 + 3/4 su bardagi un (6 cay bardagi un)

-1 kabartma tozu

-1 cay kasigi aci badem aromasi veya yagi (bitter mandel öl)

kremasi :

-3 su bardagi süt

-1 yumurta

-2 yemek kasigi nisasta + 1 yemek kasigi un

-5 yemek kasigi toz seker

-vanilya

süsleme icin:

-4 kivi

-2 portakal

-1/2 paket jöle (torten guss)

* keki daha sekerli isterseniz miktari arttirabilirsiniz,burdaki miktar hazir pandispanya kekindeki tatla ayni tatlilikta.

hazirlanisi :

yumurtalarin sarisini ve beyazini ayirip ,sarilari sekerle iyice mikserliyoruz,sirasiyla eritilimis ilinmis margarini yogurtlu süt kairisimi ilave edip tekrar karistiriyoruz, ayri bir kapta un ve kabartma tozunu tel süzgecten eledikten sonra yumurtali karisima yavasca ilave edip mikserlemeye devam ediyoruz,yumurtanin akini ayri bir kabta iyice mikserledikten sonra hamura yavas yavas katip karsitirdiktan sonra en son aci badem yaginida ilave edip tahta kasikla bir iki kez daha karistirip yaglanmis veya yagli firin kagidi serilmis 24 cm lik kelepceli kalibimiza döküp önceden isitilmis 170 derecelik firinimizda yaklasik 40 dk pisiriyoruz.Firinin isisini ben 25 dk gectikten sonra 150 ye vermistim.

kek piserken krema malzemelerini vanilya haric tencereye alip muhallebi kivamina gelinceye kadar pisiriyoruz,ocaktan alip ilinmaya biraktigimiz kremaya vanilyayi ekleyip tekrar iyice karistirip bir kenara birakiyoruz

kek soğuduktan sonra keki ikiye bölün. Böldügünüz keke önce kremayi sürün ve dilimlediginiz kivilerle süsleyip diger keki üzerine yerlestirin. pastanin heryerine kremayi sürdükten sonra üzerini kivi ve portakallarla süsleyip pakette yazildigi gibi jöleyi hazrladiktan sonra meyvelerin üzerine kasikla dökün ve buzdolabinda 3-4 saat bekletin.

0 Responses to "Meyveli Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...