FINDIKLI KURABİYE

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler:

1 su bardağı
un
1 su bardağı
fındık
125 gr.
tereyağı, oda sıcaklığında
1/4 su bardağı
şeker
Nutella

Fırınınızı
200 derecede ısıtmaya başlayın. Fındıkları çok ince şekilde dövün. Varsa robotta çekin. Fındıkları unla karıştırın. Yumuşayan tereyağı ve şekeri ayrı bir kapta yaklaşık 5 dakika çırpın. Kuru karışımı bu karışıma yavaş yavaş ve çırpmaya devam ederek ekleyin. En son elinizle iyice karıştırarak yoğurun. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin. Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurdan küçük parçalar koparın. Parçaların büyük olmamasına dikkat edin. (Fındıktan biraz daha büyük) Tepsiye dizip hepsinin üzerine serçe parmağınızla bastırın. Derin bir delik oluşsun. Fırında yaklaşık 20 dakika kenarları kızarına kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarına nutella sürüp şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 Responses to "FINDIKLI KURABİYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...