Author: LUGAS // Category:
kek
Malzemeler:  | 1 su bardağı süt |  | 1/3 su bardağı haşhas |  | 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi |  | 1 bucuk su bardağı seker |  | 2 yumurta |  | 3/4 su bardağı sıvıyağ |  | 2 su bardağı un |  | 2 bucuk cay kaşığı kabartma tozu | Yapılışı: -
Sut, haşhaş ve limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabında en az bir saat yada ertesi güne kadar bekletin. -
Pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin,sönebilir. -
Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar çırpın. -
Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin. -
Un, kabartma tozunu eleyin. -
Biraz un, biraz sütlü karışımdan ekleyerek bütün malzemeyi hamura yedirin. Cıvık bir hamur olacaktır. -
Yağlanmış, unlanmış kek kalıbınıza hamuru dokun. Önceden ısıtılmış 350F (175C) derece fırında yaklaşık 1saat- 1saat 10 dakika kadar pişirin. ( kurdan batırınca temiz çıkarsa pişmiştir) |
0 Responses to "LİMONLU HAŞHAŞLI KEK"
Yorum Gönder