Lahmacun

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler
300 gr. kiyma
3 sogan
3 biber
2 domates
yarim demet maydonoz
1 cay bardagi sivi yag
1 tavuk suyu tableti
2 yemek kasigi biber salcasi
4 yemek kasigi domates salcasi
3 dis sarimsak
600 gr. un
bir maya
1 cay kasigi seker
tuz
ilik su

Hazirlanisi
Unu eleyerek bir derin tabaga koyup icersine 1 maya,tuz,seker,biraz sivi yag ve ilik su ile hamuru yogurun bir kenarda üzerini nemli bir bezle kapatip (mayasini alana kadar) bekletin. Maydonozlar kiyilir, sogan rendelenir ve domates,sarimsak,salca,tavuk suyu tableti,tuz,pul biberi,yesil biber ve sivi yagi karistirarak güzelce yogurun.Mayasina gelince hamur, merdaneyle acip kiymayi üzerine sürün firinda veya pizza tavasinda pisirin.Karisik salatayla servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Not: Hamurun daha cabuk mayasina gelmesini istiyorsaniz, baska bir kaba ilik suyun üzerine hamur tabagini koyup üzerini örtüyle kapatin.O zaman hamur daha cabuk mayasina gelcektir.

0 Responses to "Lahmacun"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...