KREMALI KURABİYE

Author: LUGAS // Category:
Bu tarif çocukluğumun tarifi. Kardeşimin en sevdiği kurabiyedir. Annem uslu durursak ödül olarak bu kurabiyeden yapardı. Çok uzun zamandır bu tarif aklıma gelmemişti. Geçen hafta teyzem geldiğinde hadi yapalım dedi. Pişmeye başladığında çocukluğum, mutfağımız geldi aklıma. Tadı da aynı hatırladığım gibi. Tarifse şöyle:



Malzemeler:
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 fiske tuz

1 paket kabartma tozu
1 paket margarin (oda sıcaklığında)

Kreması için:
2 su bardağı süt

1 su bardağı şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Üzeri için:
Pudra şekeri



Kreması için; sütü, şekeri, unu ve vanilyayı tencereye alın. Yumurtayı ayrı bir kapta çatal yardımı ile çırpın. Tencerenin altını yakın. Ilıyınca sütlü karışımdan 3 kaşık, yumurtanın içine koyup karıştırın. Bu karışımı da tencereye ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Kalan malzemeleri bir kapta kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle açıp ortasına kremadan koyun. Elinizle açarken hamurun çok ince olmamasına dikkat edin. Önce yarım ay şeklinde kapatın, kenarlarda kalan iki ucu da birleştirip yuvarlak yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttğınız fırında 200 derecede 30 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.

0 Responses to "KREMALI KURABİYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...