KARIŞIK SEBZELİ ÇİN TAVUĞU

Author: LUGAS // Category: ,
Çin yemeklerini çok severim. Az yağlı hafif diri sebzeli yemekler damak zevkime bayağı uyuyor. Bu yemeğin yapılışı çok kolay ve çok hafif bir yemek. Yağ miktarı tamamen size kalmış. Ben benim kullandığım kadarını yazıyorum tarifte. Tavuk yerine et kullanabilirsiniz. Sebzeler de ise istediğinizi çıkarıp, istediğinizi ekleyebilirsiniz. Tek dikkat edilmesi gereken sebzelerin pişme zamanlamalarına göre tavaya eklenmeleri. Geç pişenleri önceden atmalısınız ki diğerlerini öldürmeden onlar da pişsin.


Malzemeler:

250 gr tavuk kuşbaşı
2 adet orta boy kabak
1 adet sarı dolmalık biber
7-8 sap brokoli
3- 4 adet yeşil soğan
200 gr beyaz lahana (küçük bir boyun yarısı kadar)
7-8 adet mantar
Soya filizi
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Soya sosu
2 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber


Tavukları güzelce yıkayın ve süzün.Bir kaba soya sosuyla şekeri koyun, tavukları bu karışıma ekleyip karıştırın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Bu arada biber, kabak ve lahanaları jülyen doğrarın. Mantarları soyup, dörde bölün. Taze soğanları temizleyin, enine ve boyuna ikiye bölün. Brokolileri küçük küçük (bir parmak kalınlığında) doğrayın. Teflon bir tavada (tercihen wok tava) 1 kaşık yağı kızdırın ve tavukları içine atın. Yüksek ateşte tavukların dışı kızarana kadar kavurun. Tavukları ayrı bir kaba alın. Geri kalan yağı tavaya ekleyin ve gene yüksek ateşte, birer dakika aralıklarla ve sırasıyla brokoli, mantar, taze soğan, lahana, biberleri ekleyin. Ağız tadınıza göre soya sosu, tuz ve karabiber ekleyin.5 dakika yüksek ateşte bu sebzeleri soteleyin. Tavukları ve soya filizlerini ekleyin ve 5 dakika daha soteleyin.

Afiyet olsun.

0 Responses to "KARIŞIK SEBZELİ ÇİN TAVUĞU"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...