HASHASLI SALYANGOZ / MOHNSCHNECKE

Author: LUGAS // Category:



MALZEMELER
  • 300 gr. un
  • 75 gr. seker
  • 6 yemek kasigi süt
  • 6 yemek kasigi sivi yag
  • 150 gr. lor peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • Hashas harci icin:
  • 125 gr. hashas
  • 60 ml. sicak süt
  • 25 gr. yag
  • 30-50 gr. seker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Sos icin:
  • 175 gr. pudrasekeri
  • 2-3 yemek kasigi sicak su

HAZIRLANISI

Un ile kabartma tozu elenir ve icine yumurta,süt,lor peyniri ve sivi yag konur.Tüm malzemeler yogrulur ve bir kenarda bekletilir. Baska bir kabin icine hashas,süt,yumurta ve vanilya ile koyu bir kivama gelecek sekilde karistirilir.Daha sonra seker eklenir ve tekrar karistirilir. Hamur tekrar biraz yogrulduktan sonra merdaneyle dörtgen sekilde acilir. Biraz dikkat etmek gerekiyor,tezgahin unlu olmasi lazim,hamurun yapismamasi icin. Hamurun üzerine hazirlanmis olan hashasli harctan her tarafina sürülür. Hamurun dikkatlice köselerinden tutup rulo gibi sarilir. Yaklasik 2 cm kalinliginda dilimlere kesilir ve tepsinin icinde serili olan firin kagidinin üzerine dizilir ve dekrar yaklasik 30 dak. dinlendirilir.Önceden isitilmis firinda yaklasim 180-200°C de 15-20 dak. pisirilir. Pudrasekerini su ile karistirip sosu hazirlanir.Pismis sicak tatlilarin üzerine dökülür.Soguduktan sonra servis yapilir.Afiyet olsun.

1 Response to "HASHASLI SALYANGOZ / MOHNSCHNECKE"

Adsız Says :
27 Şubat 2011 13:47

Bu tarifiniz dikkatimi cekti.Cok guzel gorunuyor.Acaba lor peyniri yerine labne kullana bilirmiyim?

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...