Fındıkpare

Author: LUGAS // Category:

****Herkeze iyi haftasonları diliyorum...****
Tarifim sevgili Sultan arkadaşıma ait...kendisi blogumun sessiz takipçilerindendir bunu çok iyi biliyorum :) Buradan hem bu güzel tarif için teşekkür ediyorum hemde dünyalar güzeli kızı Zeynep'i kocaman öpüyorum...
Oktay Usta'ya her zaman saygım sonsuzdu ama inanın bu tariften sonra kendisine bir kere daha hayran kaldım... fındığın ve bademin ağızda bıraktığı o hoş tat ve içi baymayan çook hafif bir lezzet...övgüler gerçekten boşuna değil, denenmesi gereken bir lezzet bence :))

Malzemeler :

-125 gr. tereyağı
-1 çay b. sıvıyağ
-2 yumurta
-1 su b. toz fındık
-1 çay b. pudra şekeri
-1 çay b. irmik
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

-3 su b. toz şeker
-3 su b. su
-1 dilim limon
Üzeri için:
-1 yumurta

Hazırlanışı :

1. Karıştırma kabına 125 gr.tereyağını alın.
2. Üzerine 1 çay bardağı pudra şekeri,1 su bardağı toz fındık,1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ve 2 adet yumurta ilave edin ve karıştırın.
3. Üzerine 1 çay bardağı irmik ilave edin ve karıuştırma devam edin.
4. Üzerine 6 çorba kaşığı tepeleme un ilave edin ve karıştırın
5. Daha sonra hamurdan ceviz parçası büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
6. Fındık parelerin üzerine yumurta sarısı sürün.
7. Üzerine bütün fındık batırın.
8. Fındık pareyi öncden ısıtılmış olan 170 dereclik fıırnda pişirin.
9. Şerbeti için tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 3 su baradğı su ilave edin.
10. Üzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.
11. Fırından çıkan fındık parenin üzerine sıcak şerbeti ilave edin ve üzerini bir kapak ile kapatın.
12. Fındık pare şerbeti çektikten sonra servis edin.

0 Responses to "Fındıkpare"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...