EZOGELIN CORBASI

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELER


  • 1 su bardagi kirmizi mercimek
  • 1 tane kuru sogan
  • 2-3 dis sarimsak
  • yarim fincan pirinc veya bugday
  • 1/2 corba kasigi salca
  • 1/2 corba kasigi kekik
  • 1/2 corba kasigi biber salcasi
  • 1/2 corba kasigi kuru nane
  • 1/2 limonun suyu
  • 1,5 litre etsuyu veya su
  • 50 gr. margarin
  • karabiber
  • pul biber
  • tuz

HAZIRLANISI

Kirmizi mercimekler ayiklanir,yikanir ve tencerede yaklasik 250 ml su ile haslanir.Üzerinde olusan köpükler alinir. Soganlar piyazlik dogranir ve sarimsaklar ince ince kiyilir, 1,5 litre su ile mercimeklere eklenir. Pismeye birakilir. Domates ve biber salcasi bir fincan su ile iyice karistirilir ve yikanmis pirincle corbaya ilave edilir ve devam pisirilir. Pirincler pistikten sonra,corbada koyu bir kivama geldikten sonra,tuz,karabiber ve limon suyu ilave edilir,bir tasim daha kaynatilir. Baska bir tavada yag eritilir ve icine kekik,kuru nane ve kirmizi pulbiber eklenir. Isteyen yagi tencerede corbanin üzerine döker,isteyen corbayi tabaga koyduktan sonra yagi üzerine döker.Sicak servis yapilir,afiyet olsun.

0 Responses to "EZOGELIN CORBASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...