CİVCİV PATATES SALATASI VE GÜLEN YÜZ KURABİYLER

Author: LUGAS // Category:

Çok mutluyum dışarıda kar var:)Fakat tutmuyor diyede üzgünüm:(..
Şöle karların üzerinde yürürken, hatır hutur seslerin gelmesini istiyorum..Eşimle elele tutuşup yürürken, burnumun bir palyoça burnu gibi kıpkırmızı olmasını istiyorum..Oğlumu yere yatırıp boyunun ölçüsünü almak istiyorum:)..Umarım kar bizi hüsrana uğratmadan gitmez ve dileklerim kabul olur..

Tabi karın olumsuz yanlarıda var .Tvde mutlaka izlemişsinizdir Ankaradaki bir bayanın araba altında kalışını..Çok korktum çok, ama Allah korumuş .Böyle ilginç bir olayla daha önce hiç karşılaşmamıştım..Etkilendim doğrusu..

Civciv ve gülen yüzlerime gelirsek ,yazdan kalma..Oğluşumun doğumgününden..Kenarda öle sessiz sessiz bekliyorlardı:)Bende ikisinin birden tarifini vereyimde çıksın aradan dedim:)

CİVCİV SALATAM

MALZEMELER
İstediğiniz kadar haşlamalık patates
karabiber ,tuz
az biraz sıvı yağı
maydonoz
havuç ve limon suyu

YAPILIŞI
Patatesler haşlanıp ,kabukları soyulup püre yapılır,içine havuç hariç malzemeler konup karıştırılır.Elimizle yoğurulur.Ceviz kadar yuvarlaklar yapılıp birbirine civciv gibi olacak şekilde birleştirilir.Kafasına havuç rendesinden konulur..Gözlerinede çörek otu..Kanatları içinse maydonoz takılır.Servis yapacağımız tabağın altınada, havuçlar rendelenip limon suyuyla karıştırılır ve üzerlerine civcivler yerleştirilir..

KURABİYELERİM


Kurabiye suratlarım ,benim gibi hem mutlular kar yağdığı için, hemde üzgünler kar tutmadığı için:)

Bunları oğluş kendi doğumgünü için, kendi süslemişti...Aradan çok uzun zaman geçti..Bayatladı kurabiyeler:)ehehe

MALZEMLER

1paket yumuşak margarin
1bardak pudra şekeri
1yumurta
1tatlı kaşığı tarçın
Yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
2 veya 3 kaşık nişasta

ÜZERİ İÇİN :ROYAL İCİNK

1 yumurta akı
1 bardak pudra şekeri
3 ,4 damla limon suyu ,renkli şekerler(bonibon)

YAPILIŞI

Hamur malzemeleri bir kapta yoğurulur..Tezgahımıza nişasta sepilir. 1cm kalınlığında hamur merdane ile açılır.Bardak veya istediğiniz şekilli kalıpla kesilip ,yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizilir..Fırında 175derecede 20, 25 dk pişirilir..Kurabiyelerimiz pişerken yumurta akı ve pudraşekeri mikserlenir..Koyu kıvama gelene dek..Kabımızı ters çevirdiğimizde akmayacak şekilde olana kadar, ve fırından çıkan kurabiyelerimizin üzerine sürülür ,renkli şekerler konur ve kakao karıştırılmış olan az royal ıcınk ilede, ağız kısımları yapılır..Kurabiyemiz bitmiş ve yemeğe hazırdır..

Bu kurabiyeleri oğluş yapmıştı.Sizde çocuğunuzu oyalamak için bir şeyler arıyorsanız ,bu kurabiyeleri süslemesini tercih edebilirsiniz:)AFİYET OLSUN..

sevgilerimle..

0 Responses to "CİVCİV PATATES SALATASI VE GÜLEN YÜZ KURABİYLER"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...