BALPARMAK TATLISI

Author: LUGAS // Category:

Bayramlar tatlısız olmaz :)denemek istediğim başka tatlı vardı aklımda aslında ama ,malesef yapamadım..Annem benim yerime 3 tepsi baklava yapınca, yapmama gerek kalmadı .Aslında iyide oldu:)Benim gibi baklava yapımı zor gelenler yada bilmeyenler için, sizlere balparmak tatlısını önerebilirim.Hem kolay hemde nefis..Tatlı yiyelim tatlı konuşalım demiş atalarımız .Bende sözü fazla uzatmadan ,Bayramınızı sevdiklerinizle birlikte en güzel şekilde geçirmenizi diliyorum.Ramazan bayramınız mübarek olsun..Herkese hayırlı bayramlar ..

MALZEMELER
2 yumurta

1 paket yumuşak margarin(hüner marka önerimdir)

yarım bardak şeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için yarım kase irmik

ŞERBETİ

3,5 su bardağı su

3,5 su bardağı şeker

YAPILIŞI

Bir tencereye şeker ve su konularak şerbet elde edilir.Ilınmaya bırakılır.İrmik hariç bütün malzemeler yoğrulur.Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp uzun parmak şekilleri yapılır(benimkiler kabarınca tombul oldular :)Kasemizdeki irmiğe her tarafı bulanır ve fırın tepsisine tatlılar dizilir..Fırında pişirilir.Pişen tatlı ılıyan şerbetle buluşturulur..Soğuduktan sonra ve şerbeti çektikten sonra afiyetle Bayram yapılır..:)))

Hayırlı bayramlar.

İlgilii linkler;

TATLILAR

0 Responses to "BALPARMAK TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...