Bademli Çoban Pilavı

Author: LUGAS // Category:


Bademli Çoban Pilavı

Malzemeleler:

1/2 Pirinç (20 dk tuzlu suda bekletilecek)
1/2 Pilavlık Bulgur
1/2 Mercimek (1.5 bardak su da 10 dk haşlanacak)
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
2.5 Su bardağı et suyu
1 adet kuru soğan (küçük)
1-2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı badem (sıvı yağda kavrulmuş)
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Yemeklik doğranmış soğanı 2-3 çorba kaşığı sıvı yağda kavuruyoruz üzerine et suyunu ekliyoruz. Hafif haşlanmış mercimek, bulgur, pirinç ve kuş üzümlerini kaynayan et suyuna salıyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Pişen pilava en son kavrulmuş bademi de ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

0 Responses to "Bademli Çoban Pilavı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...