AVCI BÖREĞİ
Author: LUGAS // Category:.
14 Şubattan 4 Mart a kadar uzanan ayrılıktan sonra herkese kocaman bir merhaba.Bilgisayarımda oluşan bir arıza yüzünden malesef buralarda olamadım.Aslında arıza hala sürüyor.Ama ben bir yolunu bulup sizlere merhaba deyip, güzel bir tarif vermek istedim.Fazla vaktim olmadığından tarifi verip köşeme çekiliyorum efendim:)Beni merak eden etmeyen herkese sıcacık sevgilerimi yolluyorum :)
Tarif lezzetavcısından araktır;)
Bulgurlu Börek
.
.
MALZEMELER
4 Adet Yufka
250 Gram Kıyma
1 Yemeklik Soğan
1 Çay Bardağı İnce Bulgur
1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz
Tuz, karabiber
Galete Unu
Sıvıyağ
Su
Hazırlanışı:
Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur sonra soğan ilave edilir.Soğana biraz sıvıyağ ilave edip kavurduktan sonra ocağın altı kapatılır.Sıcak suyla yıkanmış bulgur ve ceviz kıymayla karıştırılır.
(İç malzememiz hazır.)
Yufkaları ıslatmak için 1 su bardağı su ile yarım su bardağı sıvıyağ karıştırılır.Dörde bölünmüş yufkalara 2 kaşık yağ sürülüp iç malzemeden konulur.Paçanga gibi sarılan yufkalar galete ununa bulandıktan sonra hafif yağlanmış tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.Biraz ılındıktan sonra börekler servise hazırdır.
Hepinize Afiyet Olsun.
0 Responses to "AVCI BÖREĞİ"
Yorum Gönder