Zeytinyağlı Barbunya

Author: LUGAS // Category: , , , , , ,
Zeytinyağlı yemekleri her zaman çok severim.Hele barbunyayı daha da çok severim.
Barbunya pazar tezgahlarında yerini alır almaz alır taze taze pişirir sonra kışın da yemek için temizler dolabıma koyarım.
Davet masalarında barbunya sanki masaya daha da bir hava katıyor ,lezzet katıyor diye düşünüyorum.
Sizlerde benim gibi zeytinyağlı barbunyayı çok seviyor ve hafif bir yemek olarak yemek istiyor iseniz işte tarifi .
Şimdiden afiyet bal olsun..
Zeytinyağlı Barbunya
.
Malzemeler :
  • 1 kg barbunya 
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (ben YONCA sıvıyağ kullandım.)
  • 2 adet domates
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı YONCA biber salçası
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
  • Barbunyanın içini çıkarıp yıkayın.
  • Üstünü örtecek kadar su ile bir taşım kaynatın (10-15 dk kadar )
  • Ateşten alıp boyalı suyunu süzün.
  • Bir tencereye yağı,doğranmış kuru soğanı,dış kısmı kazınmış 4'e bölünmüş 1.cm'lik verev parçalara doğranmış havucu ve salçayı koyun.
  • Ateş üzerinde hafif öldürüp kesme şekeri ilave edin.
  • Kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi ilave edip hafifçe kavurun.
  • 3 bardak su ve haşlanmış barbunyaları ilave edin..
  • Orta hararetli ateş üzerinde barbunyalar yumuşayıncaya dek pişirin.
  • Suyunu çeker ise az miktar sıcak su ilave edin.
  • Ocaktan indirmenize yakın tuzunu ilave edin.
  • Pişen barbunyanız biraz sulu olmalıdır(.Çünkü soğuma esnasında bünyesinden su alır.)
  • Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip servis yapın.
  • Afiyet olsun..


Not:
  • Pişireceğiniz barbunya kuru ise mutlaka bir gece önceden suda bekletilmeli
  • Kısık ateşte pişirilmeli
  • Eğer düdüklüde yapacak iseniz  aman fazla pişirmeyin.(Deneyip en kısa zamanda kaç dk da pişirmeniz gerektiğini yazacağım sizlere)

0 Responses to "Zeytinyağlı Barbunya"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...