Zeytin Ezmeli Poğaçalar...

Author: LUGAS // Category:
Hamur Malzemeleri:
2 yumurta-1'inin sarısı üzeri için ayrılacak.
3/4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket tereyağlı margarin
1 paket hamur kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3-4 su bardağı un alıyor)
İçi İçin:
4-5 çorba kaşığı zeytin ezmesi

Yapılışı:

Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır, kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Hamurunuz elinize yapışmaya devam ediyorsa azar azar un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Fırın 190 dereceye ısıtılır. Hamurdan limon kadar parçalar koparılıp düz ve yağlanmış bir yüzeyde uzun ince açılır. Üzerine bir fırça veya kaşık yardımı ile bolca zeytin ezmesi sürülür.



Uzun kısmından başlayarak rulo yapılır.

Hamur kendi etrafında 1-2 kere döndürülür,


İçe doğru kıvrılır, dışta kalan parça, poğaçanın altına doğru sıkıştırılır. Bütün poğçalar hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür. İsterseniz susam, çörek otu vs. ya da iç ayçekirdeği ile süsleyebilirsiniz. Poğaçalar ısınmış fırına verilir, üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun!

0 Responses to "Zeytin Ezmeli Poğaçalar..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...