Vanilya Soslu Havuçlu Kek

Author: LUGAS // Category:

Havuçlu keki bilmeyen ya da tatmayan yoktur sanırım. Çok uzun zamandır yapmadığım (havuçları rendelemeye nedense çok üşenirim) bu keki eşimin şiddetli isteği ile bugün pişiriverdim. Tarifini çoktan unutmuştum, internette aradım ama tüm tarifler birbirinden farklı idi. Ben de tamamıyla bana ait bir tarif ortaya çıkarayım diyerek kolları sıvadım. Ortaya kocaman kabarmış, çok hafif ve lezzetli bir kek çıktı.

Malzemeler:

4 yumurta
2 su bardağı rendelenmiş havuç (3-4 havuç ediyor)
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı ceviz içi
1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

Yumurtaları önce tek başlarına kabarana kadar çırpalım. Toz şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye kadar tekrar çırpalım. Sırasıyla yoğurt, yağ, havuç, tarçın ve ceviz içini ekleyelim. Unu kabartma tozu ve vanilyayla karışımın üzerine eleyelim. Tekrar iyice çırpıp yağlanmış kalıbımıza dökelim. 180 derece fırında pişirelim. (Keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika kapağını açmayın) Kekimiz pişince dışarıda soğumaya alalım. Ilınınca üzerine vanilyalı sosu dökelim.

Vanilyalı sos:

1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya

Tüm malzeme bir tencerede karıştırılır, sürekli karıştırılarak pişirilir. Sos koyulaşıp kaynayınca ocaktan alınır. Ilık kekin üzerine tamamen kaplayacak şekilde dökülür.

0 Responses to "Vanilya Soslu Havuçlu Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...