Turlu Pilav
Author: LUGAS // Category:Icinde her birsey olunca pilavin turlu gibi oluyor :) Bende o yuzden bu pilavin adini turlu pilav koydum. Bizim evde pilavin yeri ayri. Esimde oglumda tam bir pilav avcisi olunca, bende pilavi sevmeyince pilavi ne sekle sokacagimi sasiriyorum :D Mubaregede her bi sebze, et vs yakisiyor...
MALZEMELER
3 Su Bardagi Pirinc
1/3 Su Bardagi Haslanmis Bezelye
1/3 Su Bardagi Haslanmis Patates
1/3 Su Bardagi Haslanmis Havuc
1/3 Su Bardagi Konserve Misir
1/3 Su Bardagi Konserve Kirmizi Biber
1/2 Su Bardagi Kus Uzumu
1 Tepeleme Yemek Kasigi Tereyagi
1 Yemek Kasigi Zeytin Yagi
1 Cay Kasigi Seker
4.5 Su Bardagi Su
1 Cay Kasigi Limon Suyu
Tuz
YAPILISI
Pirincleri yarim saat kadar tuzlu sicak suda kabartin. Tereyagi ve zeytin yagini teflon tencereye alip, kizdirin. Kabaran pirincleri iyice yikayip, suzun ve yagda biraz kavurun. Butun sebzeleri icine atip, bir iki defa karistirin. Sekeri ve tuzunu atip, limon suyu ve normal suyunu ekleyin. Kapagini kapatip, kisik ateste, suyunu cekene kadar pisirin. Pirincler suyunu cekince, tencerenin kapagi acip, bez ortun ve kapagi kapatip, 15 dakika dinlendirin. Zeytinyagi pilaviniza parlaklik verecek, limon ve sekerde tane tane olmasini saglayacaktir. Pilaviniz dinlendikten sonra servise hazirdir.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "Turlu Pilav"
Yorum Gönder