Talaş Böreği

Author: LUGAS // Category:



Talaş Böreği:
300 gr. kadar kuzu parça et
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase garnitür(bezelye,havuç,patates)
tuz,karabiber,kekik
6 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Soğanları ve sarımsağı minik doğrayın.Zaytinyağında 3-4 dk. soteleyin,daha sonra minik doğranmış kuzu etlerini ekleyin ve 5-6 dk. soteleyin.Sonra salçayı ve 2 bardak kadar kaynar suyu ve tuzu ekleyin.Kısık ateşte suyunu kontrol ederek etler yumuşayana kadar pişirin. Garnitürü ve baharatları ekleyin.
Milföy hamurlarını teker teker merdane ile biraz açın ortasına iki kaşık kadar et soteyi susuz olarak koyun ve üzerine bir dilim taze kaşar koyun uçlarından zarf gibi kapatıp yağlı tepsiye kapanan uçlar altta kalacak şekilde dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve 200C sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.






0 Responses to "Talaş Böreği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...