Pizza Çörekleri

Author: LUGAS // Category:



Pizza Çörekleri

50 gr yaş maya
5 dl = 500 ml süt
3 yemek kaşığı z.yağı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
4 dl = 240 gr çavdar unu
9 dl = 540 gr buğday unu
Içi:
2 dl = 200 ml ketçap
Sosis
Rende peynir
2 yemek kaşığı kekik
üzeri için:
1 yumurta
Iri çekilmiş tuz
Ekstra kekik

Sütü 37° ısıt. Mayayı süt ile karıştır. Zeytinyağı, tuz, şeker, yumurta ve unu ekle. Pürüzsüz bir hamur haline getir ve 30 dakika mayalandır. Sosisleri ufak parçalar haline doğra ve hafifçe yağda kızart. Hamuru ikiye böl ve her parçayı merdane ile aç. Ketçabı hamurun üzerine sür ve sosis, peynir, kekiği eşitçe paylaştır. Hamurları rulo yap ve 30 adet olacak şekilde eşitce kes. Muffin formlarına koy ve 15 dakika mayalandır. Uzerine yumurta sürüp, tuz ve kekik serpiştir ve 225° de 10 dakika pişir.

0 Responses to "Pizza Çörekleri"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...