SEHRIYELI ve KREMALI TAVUK CORBASI

Author: LUGAS // Category:


Uzun zamandir corba yapmiyordum. Bu hafta sonu tavuk aldim ve hasladim. Hem kizarttim tavuklari, hemde kalan parca etleriyle corba yaptim. Ozellikle cocuklar icin bol vitaminli bir corba oldu.

MALZEMELER

1 Su Bardagi Haslanmis ve Tiftilmis Tavuk Eti

1 Yemek Kasigi Tereyagi

1/2 Su Bardagi Tel Sefriye

2 Yemek Kasigi Un

Tavuk Suyu

Nane, Kirmizi Biber, Tuz

YAPILISI

Tereyaginda unu kavurun ve biraz tavuk suyu ekleyip, parcalanmis tavuklari ilave edin. Corbanin suyu kaynadiktan sonra, eger koyu olursa biraz daha tavuk suyu ekliyebilirsiniz. En son olarak tuzunu ayarlayip, nane ve kirmizi biber ekleyin. Cocuklar icin kirmizi biberi fazla koymayin ve parca eti cocuklar cok zor oguteceginden, corbaniz pistikten sonra, blenderdan gecirin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "SEHRIYELI ve KREMALI TAVUK CORBASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...