MANTARLI ET SOTE

Author: LUGAS // Category:
Et soteyi cok seviyorum. Normalde etle hic aram yok ama et soteye bayiliyorum nasil oluyorsa. Uzun zamandir biriktirdigim arsiv fotograflarimdan birisi bu. Bu aralar yine mutfakta yeni birseyler denemiyorum. Iyiki arsiv var :) Dedigim gibi uzun zamandir hicbirsey yapmamanin, yapsamda yayinlamamin acisini cikartiyorum. Bugunlerde kendimi tarif yazmaya zorluyorum. Kendimi oyalamak icin biraz buna ihtiyacim var. Kafa dagitmak gerek, cunku az kaldi 2 hafta sonra finallerim basliyor. Yine bir kac hafta buralarda olamayacagim. Bari simdiden biraz tarif vereyim :)

MALZEMELER
1/2 kg. kendi yaginda kisik ateste kavrulmus dana eti
3-4 adet domates
3-4 adet carliston biber
1 kase konserve mantar
1 buyuk boy yemeklik dogranmis sogan
Karabiber
Kirmizibiber
Siviyag
Tuz

YAPILISI
Yemeklik dogranmis soganlari sivi yagda kavurun. Daha sonra ince ince dogranmis biberleri ilave edip, onlarida kavurun. Iri dogranmis domatesleri ilave edip, mantarlarida ekleyin ve kavurmaya devam edin. Onceden kavurdugunuz dana etinide ilave edip, tavanin uzerini kapatin ve kisik ateste, suyunu cekene kadar pisirin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "MANTARLI ET SOTE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...